Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Τι είναι τα hf CB

Τα HF CB εκπέμπουν με ασυρμάτους των 4 και 5 watts στα βραχέα, σε 40 κανάλια από 26.965MHz ως 27.405MHz, και έχουν εμβέλεια σε ανοικτό χώρο περίπου 40 χλμ. αλλά αυτό μπορεί να αυξομειωθεί από πολλούς αστάθμητους παράγοντες.
Αυτή η ζώνη είναι ελεύθερη με την προϋπόθεση ότι ο πολίτης έχει πληρώσει παράβολο στο δημόσιο και έχει πάρει την σχετική άδεια. Δεν χρειάζονται εξετάσεις, απλά η είσπραξη από το δημόσιο του παράβολου των 35 ευρώ, (αν το ποσό έχει αλλάξει παρακαλώ διορθώστε με) και ισχύει για 10 χρόνια.
http://www.yme.gr/index.php?tid=407

Παραθέτω τα κανάλια της ζώνης HF CB.
http://sv9fbp.gr/2008/07/21/cb_channels


Προσοχή το κανάλι 9 συχνότητα 27.065 MHz
χρησιμοποιείται από τους αδειούχους αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης ( Κανάλι Επείγοντος ) , όπως επίσης από τους Σταθερούς σταθμούς των συλλόγων CB για επικοινωνία με αδειούχους σταθμούς CB.
Προσοχή το κανάλι 11 συχνότητα 27.085 MHz
χρησιμοποιείται από τους αδειούχους για ακροάσεις και κλήσεις μέχρι να επιτευχθεί η επικοινωνία με τον καλούμενο και αμέσως μετά αλλάζουν κανάλι που ορίζουν οι χειριστές.
Προσοχή το κανάλι 15 συχνότητα 27.135 MHz
χρησιμοποιείται από τους αδειούχους αποκλειστικά και μόνο για επικοινωνίες με εταιρείες οδικής βοήθειας.
Προσοχή το κανάλι 40 συχνότητα 27.205 MHz
χρησιμοποιείται από τους αδειούχους από 1 Απριλίου έως 30 Οκτωβρίου για ανάγκες Πυρασφάλειας. http://www.qsl.net/sv1eyy/syxn.htm

Συσκευές CB βάσης και αυτοκινήτου.

Φορητή συσκευή HF CB χειρός, αλλά τοποθετείται και σε αυτοκίνητο.

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο το μπλόγκ. Πραγματικά πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι του 70, που βγήκαν όταν βγήκε και το CB. Πολλοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν οτι το CB είναι χόμπι και μέσω για να "διασκεδάσεις" ή να περνάς το χρόνο σου και όχι αποκλειστικά για επικοινωνία με τη δουλεία σου ή την οικογένεια σου. Γιαυτό υπάρχουν τα κινητά. Εγω το έχω στο αμάξι γιατι κάνω χιλιόμετρα μόνος μου και θέλω μια συντροφιά. Δυστηχώς ο κόσμος είναι ελάχιστος που το χρησιμοποιεί..Αντε μαζευτείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή