Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Άρθρο 30: Ρυθμίσεις σχετικά με την εγκατάσταση κεραιών

Για να  εγκαταστήσεις νόμιμα μία τέτοια απλή κεραιούλα,
θα πρέπει να πληρώσεις περίπου 2600€, να ελεχθεί από "αρμόδια" όργανα, 
και μετά να περιμένεις 4 με 6 μήνες!
Σύμφωνα με τον νέο νόμο που προωθούν, οι κεραίες, ακόμα και αυτές που έχουν να κάνουν με λήψη, θα πρέπει να έχουν δηλωθεί και ελεγχθεί!  Φίλοι ραδιοερασιτέχνες γρηγορείτε! Σας σκάβουν τον λάκκο! Σε λίγο θα πρέπει να υποβάλετε σχέδια των κεραιών σας, να πληρώνετε παράβολα και πρόστιμα!


Πηγαίνετε εδώ και αναρτήστε τις απόψεις σας:

Εγώ έθεσα την δική μου άποψη που αναδημοσιεύω εδώ!


Παρακαλώ εξετάστε την περίπτωση να εξαιρεθούν οι ραδιοερασιτενικές κατασκευές από τον νόμο!

Η όποια δήλωση ή αδειοδότηση ραδιοερασιτεχνικών κεραιών  και γενικά μηχανημάτων, είναι μια ανέφικτη και ουτοπική πρόταση που δεν μπορεί παρά μόνον να έγινε από πλήρως άσχετα με το αντικείμενο άτομα.

Η φύση του ραδιοερασιτεχνισμού είναι ο πειραματισμός, πράγμα που διαρκώς μεταλλάσει τα μήκη και τις ακτινοβολίες των κεραιών, πάντα μέσα στα επιτρεπόμενα πλαίσια. Ο ραδιοερασιτέχνης όλη του τη ζωή βρίσκεται με το κατσαβίδι στο χέρι και τροποποιεί τα μηχανήματά του. Επομένως ένα έντυπο δήλωσης ή ένας έλεγχος της ραδιοερασιτεχικής κεραίας  από οποιονδήποτε φορέα δεν μπορεί να έχει καμία βαρύτητα αφού την επομένη ημέρα λόγω πειραματισμού του ραδιοερασιτέχνη τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει, καθιστώντας έτσι όλους τους ραδιοερασιτέχνες παράνομους!
Παράνομους όχι γιατί οι ραδιοερασιτέχνες έχουν τέτοια πρόθεση ή κακό ήθος, αλλά διότι είναι τέτοια η φύση του νόμου που προσπαθούν κάποιοι να περάσουν. Ως παράδειγμα αναφέρω πώς αν κάποιος άσχετος με τον τρόπο που λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, θεσπίσει νόμο όπου οι πολίτες  απαγορεύονται να αναπνέουν, τότε όλοι οι πολίτες θα γίνουν παράνομοι!
Με το νόμο που προσπαθούν κάποιοι να περάσουν, απλά κόβουν την ανάσα στους ραδιοερασιτέχνες, οδηγώντας έτσι τον Ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό στον μαρασμό και τον θάνατο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται από άλλα κράτη.

Κατανοούμε ότι η πολιτεία χρειάζεται χρήματα και είναι λογικό να μεθοδεύει τρόπους για να τα εισπράξει, αλλά ας βρει έναν άλλο τρόπο για αυτό, δίχως να ενοχοποιεί αθώους πολίτες.

Προτείνω λοιπόν όσον αφορά στις κατασκευές ραδιοερασιτεχνών η νομοθεσία να παραμείνει ως έχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου